28 Ocak 2011 Cuma

Kırmızı Resin bileklik

Yok bir türlü resimleri düzenleyemedim buyüzden tersten gideceğiz ve bitmiş halinde yola çıkarak hikayemize başlayacağız:
Çok yalnızım çok,evde zaman geçmek bilmiyor. Dizi izliyorum ,film izliyorum internette dolanıyorum, takı yapıyorum,beyin fırtınası falan ama yok can sıkıntısı geçmiyor. Aslı bir süredir Eskişehirde ve ben kendi kendime ne sohbet edebiliyorum ne de dedikodu yapabiliyorum.Dün akşam da yine yalnızlığımın içinde kalk bakalım oturma bitir işlerini artık dedim ve yarım kalan bilekliği tamamlamaya karar verdim.
Bir süre önce elimdeki ahşap numunelerini ikiye bölüp dört kenarına delik açmıştım bileklik yapmak için.Sonra bu parçaları numaralandırıp hepsini yan yana dizmiş ve üzerlerine desen çizmiştim.Aklımca üzerlerine resin döküp bileklik yapacağım ama nerdeee. Nezaman resin hazırlasam ilk malzemelere yetiyor bunlara gelince bitiyor.

Ben de dedimki demekki özel ilgi bekliyorlar.Dün oturdum sadece onlar için resin hazırladım.Bir güzel karıştırdım ;inanılmaz ama hiç köpük yapmadı.Acaba nedeni minicik cam kapta karıştırmış olmam olabilir mi ? diye merak ediyorum.İlk üç resimde resin dökülmemiş ham malzemeler bulunmakta.

Daha sonra kibrit çöpü ile-mega boy kibrit çöpü- ham malzemeleri üzerine dolu dolu resini döktüm ve aşağıda gördüğünüz parçaları oluşturdum.Yine herzaman olduğu gibi kendi kendime aman ne güzel oldular derken ayyyy etrafa taşmışlar.Nasıl bir yüzey oluşturmalıyım ben anlamıyorum su terazisi ile zemin eğimini mi ayarlamalıyım.Nezaman yapsam dökülüyor kenarlarından.Neyseki bu sefer zaiyat çok değil yani gene ilk halleri gibi kaldılar.
Dün akşam kurumaya başladıklarına göre bugün kuruma tamamlanır.Ama ben pazara kadar bilemeyeceğim aile ziyaretim dolayısı ile:)

Pazar akşama sanıyorumki bilekliğin bitmiş halinin fotoğraflarını koyarım.

Dip not: Genel olarak her fotoğrafta Cadence 100kat vernik-resin fotoğrafı var çünkü sizde kullanmak isterseniz aklınızda bulunsun diye:)

3 yorum:

Maya'nın Cicileri dedi ki...

süpersin, çünkü bu resin yazısı benim için çok açıklayıcı oldu, sağol sevgili öğretmenim :P (öğrettin çünkü) kocaman sevgiler :)

funda baltaci dedi ki...

O senin süperliğin:) Yardımcı olabildiğim için çok mutlu oldum:) Aslında bu dünya o kadar geniş ki ben de şaşırıyorum mesela daha farklı deneyimler için kesinlikle bu adresi de ziyaret etmelisin. Ben de burdaki gibi beyaz akrilik ile karıştırıp denemeyi düşünüyorum bakalım.
http://zarifce.blogspot.com/search/label/resin

Cici Dükkan dedi ki...

Şahane olmuş. Eline sağlık.

merak ettim diyenler