29 Kasım 2010 Pazartesi

Türkan

Televizyon izlemeyi nekadar sevdiğimden bahsetmiştim. Ee tabi hal böyle olunca bütün dizilerin takipcisiyim izlemesem bile reklamlarını takip ediyorum, belki sağlıksız bir durum olduğunu düşünebilirsiniz ama ben kendimi durduramıyorum :)
Herneyse favori dizim Kanal D'de yayınlanan "Türkan". İlk başta şunu söyleyeyim genel kültür olarak Türkan Saylan hakkında haberlerde gördüğümden öte bir bilgim yoktu ama ne demişler bilmemek değil öğrenmemek ayıpmış. Dizi ilk başladığında Türkan karakterinden değil Türkan'ı oynayan oyuncu Pınar Öğünden etkilendim diyebilirim. Bir nefeste cümle kurmak, o cümle de istediği etkiyi verebilmek zor bir iş bence. İkinci olarak Türkan'ın annesini canlandıran oyuncu Nesrin Kazankaya. Öyle bir anne olmak zaten zor iken öyle bir anneyi canlandırmak nasıl birşeydir. Öyle sözünü kullanırken kötü anlamda demiyorum. Bu karakter beni gerçekten etkiledi. Bütün oyuncuları göstermiş oldukları performans için tebrik ediyorum. Diziden geçip Türkan'ı tanımaya gelecek olursak. Bu etki daha farklı.Dizi, insanı onu tanımaya itiyor. Tabi koca bir ömür öyle pat diye öğrenilemeyeceği için ben sondan başlamış oluyorum. Türkan dizisini izlemeye başlayınca dedim ki artık ben böyle hafta hafta beklemeye dayanamayacağım en iyisi gidip Tek ve tek başına Türkan kitabını alayım.
Ben genelde her kitabı okumam. Öyle mükemmel bir edebiyatcı yönüm olduğu için değil tabiki her kitabı kafamı vererek okuyamadığım için.(Eğer bir kitabı okurken bir paragrafı üst üste 3 kere okuyup hala anlamıyorsam bütün hevesim kaçar,bu yüzdendir ki kişisel gelişim kitaplarını tarih kitaplarını biyografi kitaplarını okuyamam.) Buyüzden kitabı alırken önce korktum ya yine okuyamazsam diye ama öyle olmadı. Bir günlüğü okur gibi yazılmış kitap,eğer okumayı düşünürseniz hiç sıkılmayacağınızı düşünüyorum. Buarada eklemek istiyorum Kitap Cep kitabı olarak 9.90tl'ye satılıyor ve bence oldukca uygun bir fiyat.
Kitap ve diziyi karşılaştırmaya gelince. Tabiki dizide farklılıklar var,sanırım ancak böyle yapınca diziye hareket kattıklarını düşünüyorlar. Bilmiyorum buna bir yorum yapamayacağım.
Belki de siz de okuyunca beraber yorumlarız bu durumu.(Buarada çok üzgünüm kitabı menemende annemlerde unuttum ve iki hafta eve gitmeyeceğim off ben nasıl yaptım bunu).

Son olarak hepinize Türkan dizisini izlemenizi tavsiye ediyorum.
Kuzenlerime diyorum ki: hepiniz izleyin böylece reytingler artsın. Gelen cevap şöyle: sonuçta reyting kutusu bizde olmadığı için bu hiç şeyi etkilemez. Ama ben inanıyorum ki izleyen kitle arttıkça etkisi reyting kutusuna kadar gidecektir.



2 yorum:

cigdemonur2 dedi ki...

Türkan Saylan 'ın yazdığı gençlik yılllarını anlatan AT KIZ kitabını da tavsiye ederim.

funda baltaci dedi ki...

Evet kitabın içinde "At Kız" ve "Güneş Umuttan Şimdi Doğar" kitaplarından alıntılar var.
Tavsiye ettiğiniz gibi Türkan kitabım bitince onları da okumayı planlıyorum.

merak ettim diyenler