28 Kasım 2010 Pazar

Resin-Kolye Uçları

Aslında çizgimden kayıyor değilim ama görseniz o kadar çok malzemem var ki farklı şeyler yapmaktan kendimi alıkoyamıyorum. Bugün bile yeni bir takım getirdim eve,çılgınlığım aldı başını gidiyor yani.
www.10marifet.org sitesini hepimiz biliyoruz değil mi? Gerçekten bayılıyorum oradaki tasarımlar paylaşımlar. İnsanın deşarj olması gibi birşey; bunu nasıl yapmışlar ya keşke bende yapabilsem derken resinle(100kat vernik) tanıştım.Aldım eve getirdim denedim ama bir sorun vardı o da ortam.
Ortamdakiler: Resin malzemesi,resinlerin döküleceğil yüzeyler, karıştırma çubuğu kabı vs, ve televizyonda çikolata belgeseli.Aslında genel olarak televizyon izlemeden duramadığım için çikolatayı da çok sevince ortam kaçınılmaz oluyor.
Sorun nerede diye sorarsınız belgesele yani çikolataya dalınca ki insanın bakmaması imkansız ,resini tarifine göre uygulayamamışım böyle cıvık kurumaya akıp giden birşey yaratmışım. Ama gene de yüzeye döktüm denedim düşünün 48 saatte cam olur yazıyor etiketinde , benimki 1 hafta sonra bile yapış yapıştı. Ben de ozaman yine yeniden deneyeceğim dedim. tekrar içeriği okudum güzelce karıştırın yazıyordu onu da yaptım ama bu sefer de çok karıştırmısım.Böyle reçel köpüğü,salep köpüğü gibi oldu gene de döktüm bekledim sonuç mükemmel sertlikte köpüklü 2 adet kolye ucu.
Aşağıda:

Taban olarak bürodan aldığım ahşap laminasyon numunelerinin üzerini kalemle şekillendim ve delik açtım.Üzerine de yukarıda anlattığım salep köpüğü kıvamındaki verniği döktüm. Yani iç güveysinden hallice sonuçlar çıktı görüdüğünüz gibi.

Sonra 10 marifetten yardım istedim.Cevabı bekleyene kadar duramadım dedimki yeniden deneyeyim.Açtım Türkan'ı, aldım malzemelerimi döktüm kaba başladım yavaş yavaş karıştırmaya, karbarcıklar çıktı ben patlattım, arada kaçırdıklarım da oldu ama elimden geleni yaptım. sonuç süper-tabi şüphelerim de oldu ya olmadıysa diye-oldu aldım verniği döktüm 5 tane güzel kolye ucu hazırladım ama sonuncuya pek yetmedi.Uğraştım didindim yetiştirdim ona da.Şimdi böyle herşey çok güzel giderken ne olduu bilin. Dedim ortalığı toplayayım artık veeeee aaa ooo derken hazırladığım kolye uçlarından biri pijamama yapıştı.Tam çıkardım derken halıya düştü. Offf offf uğursuzluk mu var nazar mı var anlamadım.Neyse sonunda sabah olunca bir baktım kurumuşlar :) Bu nasıl bir saadet anlatamam :) Herhaftasonu olduğu gibi menemen yolcusu olduğumdan ancak şimdi ekleyebiliyorum resimleri.





Not: Arada bir tane farklı kolye ucu var ya işte onu fimo ile yapmıştım üstünü akrilik boya ile boyadık böyle şeker bişey oldu:)

6 yorum:

cigdemonur2 dedi ki...

Merhaba Funda,bana da böyle oluyor.
Hep bir şeyler üretmek,yeni işler yapmak istiyorum.Arada tabi hatalı üretimler de çıkıyor.
Geçen gün kaç tane resinlenmiş ucu atmak zorunda kaldım:( Laminasyon numunelerini bulman iyi olmuş.
Özgün çalışmışsın.

funda baltaci dedi ki...

Yorumunuz için teşekkür ederim. Amorf çizimler yapmaya bayılıyorum,birgün amorf çalışmalarım var onları da eklerim. Lamine numunelere çok yakıştı bu resin.İşte hata olunca üzülüyorum ben de, 1 hafta off hiç birşeye dokunmayacağım işte diyorum. Ama tabi öyle olmuyor bir yandan acaba ne yapsam diye düşünceler de üşüşünce kafama diyorum hadi başka birşey olsun gene de yapayım.

Creative Mind dedi ki...

wao..its cute..

Gulsen dedi ki...

ben çok başarılı buldum tebrik ederim

funda baltaci dedi ki...

Teşekkür ederim. Yaptığım araştırmalar gösteriyor ki bunlar deve de kulak kalıyor. Bu sitede resin başlığını kesinlikle incelemelisiniz.
http://zarifce.blogspot.com/search/label/resin

funda baltaci dedi ki...

Creative Mind, thank you for your comment, if you like resin you should view this link http://zarifce.blogspot.com/search/label/resin
You will find more information about resin

merak ettim diyenler