6 Kasım 2012 Salı

Zumbara

Bundan bir kaç ay önce Radikal gazetesinin Zaman kumbarası başlığıyla duyurduğu bir haber okudum ve vay be ne güzelmiş deyip hemen oluşuma üye oldum. Sonra herzamanki gibi bir süre yine başka eşelenmelerle uğraştım ve aaa ben birşeye üye olmuştum yaeee diyerek adam akıllı açtım sayfayı.
Olay aynen şöyleki :
   Üye olduğunuz taktirde bir kumbaranız oluyor bu kumbarada size avans olarak 5 saat zaman veriliyor. Buarada siz de ilan veriyorsunuz. Mesela şöyle bir yeteneğiniz var  : "Yahu ben ne kadar güzel musluk tamir edebiliyorum" İlanınızı aynen şöyle yazabilirsiniz Tesisat için yardımcı olmak istiyorum... Bu ilanı verirken 1 saat 2 saat bir zaman belirliyorsunuz. Böyle bir hizmete ihtiyacı olan zumbara üyelerinden herhangi biri ilanınıza teklif veriyor ;siz konuşup anlaşıp musluğu tamir ediyorsunuz ve 1 saat ya da daha fazla artık oraya ne yazdıysanız okadar saat zaman kazanıyorsunuz ve zumbara hanenize yazılıyor.Ya da bunun tam tersi sizin öğrenmek istediğiniz birşey var mesela ;  İtalyaya gideceksiniz ve bilgi almak istiyorsunuz. Bu başlık altında: "Ben romadayken sokaklarda kaybolmak istemiyorum bir yardım ediverin gari" yazıyorsunuz ve teklifleri beklemeye başlıyorsunuz. Yine birileri teklif veriyor ve size romadaki sokakları metroları otelleri pansiyonları anlatıyor ve herkes mutlu:) tabi karşılığında bu sefer siz bu herhangi kişiye belirlediğiniz kadar zaman yolluyorsunuz... Bu şekilde parasız hizmet takası mantığı ile farklı farklı konularda insanlara yardım edebiliyorsunuz ya da insanlardan yardım alabiliyorsunuz...
   Buarada toplu paylaşımlar da oluyor. Bayram gezisi, müzik dinletisi,sohbet, muhabbet :) Bunu bir düşünmelisiniz...

4 yorum:

Aslı dedi ki...

ay bayıldım ben buraya :))

funda baltaci dedi ki...

:) Çok sevindim :)

Adsız dedi ki...

Güzel! Header da çok güzel olmuş. Asfalya -;)

funda baltaci dedi ki...

Zumbara süper bir başlık ya:) oldukça ilgi çekici bence:) Tabi oluşumu anlatırken aaa zumba mı ben biliyorum o dansı diyenler oluyor bu bir komik oluyor:)

merak ettim diyenler