28 Mart 2012 Çarşamba

perukçu geldi hanımmmmm :)

 Ablacım siz o çıtçıtları alıyorsunuz saçınıza ek yapıyorsunuz, bense kalkmış onları bir güzel keserek kuklama peruk yapıyorum, ayıpp benim bu yaptığım :) Şaka biryana ben bu çıt çıtları alırken resmen utanıyorum, nedenini de bilmiyorum ama böyle bir ateş basıyor böyle bir kaçma telaşı içinde: hee evet iki tane olacak ne kadar haa tamam diye alışverişi bitirip koşarak uzaklaşıyorum ya da şöyle oluyor: şu rengi var mı ya bana o lazım kuklama saç yapıyorum,tabiki adamın o an ilgilendiği saçı nereye kulladığın değil ama gel gör ki ben ikili alışverişlerde zaten berbat bir bünyeye sahipken bir de işin işine bu çıtçıt olayı girince hepten kontrolümü yitiriyorum :) Neyseki bugün gittim kemer altına bol bol renk renk aldım rahatım.Aslında kemeraltına giderken amaçım altını üstüne getirmekti ama alışverişe ilk perukla başlayınca ben alt üst oldum. Buarada batan gemiden kurtarabildiklerim 3 adet fırça, bir adet altın rengi akrilik boya, bir adet sürfile makası, bir adet şekillendirme takımı.
 Sonra geldim evime başladım bebeğin saçlarını yapmaya, aslında ben saçları dün gece yapmaya başlamıştım ama hem saç yetmedi hem de çok uykum geldi diye fotoğraf çekmemiştim. Şimdi eğer siz de çıtçıtlardan saç yapmak isterseniz öncelikle saçları çıt çıtlarından ayırıyorsunuz ardından dikişli yerleri kafa yüzeyine gelecek şekilde yapıştırıyorsunuz.Ben önce derby ile yapıştırmayı denedim ancak kafa malzemesi tutklallı olduğu için mi yoksa başka bir nedenden mi bilmiyorum bir türlü yapışmadı. Ben de derby temizleyip-ki bu oldukça sinir bozucuydu- onun yerine silikonlar yapıştırmayı denedim ve iyi sonuç aldım.Tabiki kontrolsüz güç güç değildir yaklaşımı ile saça asılıp acaba çıkıyor muyu denerseniz elinizde kalır yani ben denedim siz denemeyin.
Buarada şimdi bu aldığım çıt çıtlar normalde 40-50cm civarında oldukları için onları kesmek gerekiyor. Kalanları da benim yaptığım gibi misina ile dikerek saç ayrımlarının görünür kısımlarına uygulayabilirsiniz. Tamam mükemmel sonuç alınamayabilir ama işe yarıyor :)
 Hedeflediğim saç bu kadar kabarık böyle bir aslan yelesi kıvamında mıydı hatırlamıyorum ama sonuç bu :)

Not: Saçları sıcaklık ile şekillendireyim diyerek en düşük 110derecede düzleştirici uyguladım ,sonuç: eh biraz şekil değişti ama ne zamanki 120 yaptım saçlar birden yumuşadı. Bu çıtçıtlar çin malı sentetik ürün olduğu için dikkat etmek gerekiyor haberiniz olsun. O kadar uğraş çöpe gitmesin :)

9 yorum:

sıyırtık dedi ki...

Ne kadar sabırlısın:)ben olsam ''yok ya olmayacak bu.Bende en iyisi olmayacak duaya amin demiyim''derdim herhalde:)

funda baltaci dedi ki...

Öyle böyle bişeyler uydurup tamamlayabiliyorum ama benimde "olmayacak yaa niye böyle yaptım ki " dediğim çok oluyor. Tabiki herşey deneyimleme :) Not: aldığın fimolarla hala hiç birşey yapmadığının farkındayım bilesin :)

sıyırtık dedi ki...

Kem küm onları ben yedim ya:))üstlerine de birer parça peynir koydum.Fimolardan kanepe yaptım oturmalık değil ama yemelik:))şaka bir yana aslında şöyle ki;benim bu işte ilerlemem sanırım kaplumbağa hızıyla olacak:)yakında başlıyorum çok yakında:)

Mr.E dedi ki...

olmuş eline sağlık genç ;)

Kilpi dedi ki...

Bundan önceki post'a olan yorumumla birlikte buraya yazayım; süper olmuş :) Yüzünü, gözlerini filan çok güzel yapmışsın eline sağlık. Saçları da böyle şampuan reklamından fırlamışçasına, hani bir salında 50 tane adam önündeki direklere toslar bence :P

funda baltaci dedi ki...

Mr.E sağol gez Tez(!) zamanda senden de bekliyoruz bişeyler :P

funda baltaci dedi ki...

Sıyırtık kem kümle olmuyor bu işler bak yapıcam dedin bizi bekletme de harekete geç:)

funda baltaci dedi ki...

Kilpi teşekkür ederim, gerçekten senin de dediğin gibi saçları acayip havalı oldu ama bu sefer de bu saçlara ne kıyafet hazırlayacağımı bilemedim :) kuzenimin tabiriyle o bir okşan havasında :) Kıyafet önerisi aklına gelirse yazabilirsin , benim böyle birkaç detaylı ceket pantalon fikrim var ama bilemedim :) Az sonra bloguna yorum yapacağım ne güzel şeyler yapmışsın öyle bayıldım.Minik ejderha denemesi süper olmuş.Gerisini buraya yazmayım dimi:)

mrtcnbhr dedi ki...

Öncelikle buna bayıldım. Buna benzer bir şey şimdi yapıyorum da. Acaba eklemleri ne ile yaptığını ve bunun malzemesini ve yüzünü nasıl şekillendirdiğini paylaşabilir misin?

merak ettim diyenler