27 Mart 2012 Salı

İzmir'de son durum

Meşguliyet güzel birşeydir, insanı düşüncelerden ve o anlardan uzaklaştırır. Buara dizilerim de rutine girdiği için zamanı geçiremiyorum bir türlü. Madem öyle kuklama devam ederim ozaman ben de dedim ve vücudu ile başladım işe koyulmaya. Buarada Makin's Clay'den hala çok memnunum. Aşama aşama devam edebiliyorsunuz ki benim sorunum bir anda sanırım bu kadar yeterli diyerek masadan kalkmak :) 

Vücudunu yaparken zorlanmadım belki ama bana yeterli gelmedi. Ne bekliyorum ki : anatomik bir vücud oluşturmayı mı:) Evet sanırım bunu bekliyorum.Belki gereksiz ama bir his işte.Bir gün neden olmasın:)

Şimdilik yapabildiğim kadar şekillendirmeye çalıştım. Rahatca oturabilir bir popo, doğal olmasına uğraştığım göğüsler-şüküfenin göğüsleri bir ilginç olmuştu- ile vucüd kısmını tamamladım sayılır.
Yukarıda gördüğünüz çanta içinde Dremel ime ait oyma parçaları,keçeler ve zımparalar var.Aslında benim kulladığım oyma aletinin adı dremel değil ama şuan adını hatırlayamadığım için şimdilik adı dremel olsun:)Neyse Dremelin keçe aparatını kullanarak, malzemenin yüzeyinde kalan tırtıkları zımparalamış oldum, Zımpara yerine keçe kullandım çünkü malzemenin minik bir yerinde kullandığım zımpara ,yüzeyde lekeler bıraktı bu pek hoş olmadı. Keçe narin bir şekilde yüzeyi temizlediği için "aman tanrım elimden kaydı ahh gitti o kadar uğraş "gibi durumlar da oluşmuyor :)
Aslında gözler için size bir süprizim var demiştim ama korktum. Amaçım gözlerin içine göz bebekleri oyarak içini şekillendirdikten sonra  resin malzeme ile doldurmaktı. Bunu yapacağım ama daha sonraki kuklalarda önceden hazırladığım gözler olarak yapacağım. Şimdi güzelim modeli mahvetmeye gerek yok dedim ve vazgeçtim :)Ben de tüm bunlar yerine 0.35lik rotring kalemim ile yukarıda gördüğünüz gibi göz bebeklerini çizdim ardından da asetat kalemi ile hatlarını oluşturdum.Sonra da ecolin boyalarımdan yeşil ve kahverengini bileştirerek hazırlamaya çalıştığım ela rengi uyguladım. Kaşlarını 1.0lık rotring kalemim ile çizdikten sonra-bunun için makro çekim uygun olurdu ama malesef cep telefonuyla ancak bu kadar görüntüleyebiliyorum- üzerine hafif su ile incelttiğim akrilik kahverengi boya uyguladım.

Dudaklarını önce 1.0lık rotring kalemimle hafif bir şekilde çerceveledikten sonra dudak verevleri için yine kalemle ince dikey çizgiler çizdim. Üzerine yine hafif su ile incelttiğim akrilik turuncu boya uyguladım.Oldukça koyu olan turuncu suyla seyreltilince hoş bir renk oluşturdu.Ben buradayım diye bağırmadı :)
Ve son aşama:
Bayanlar bilir takma kirlikleri, işte bir adet kirpiği ikiye böldüp birazda boyunu kısalttım. Kirpik yapıştıracağım yüzeye önceden toplu iğne ile  derby uyguladım ve  azıcık kurumasını bekledikten sonra kirpikleri yapıştırdım.  


2 yorum:

Mr.E dedi ki...

Sen iyice arsızlaştın artık sayın baltacı!!

funda baltaci dedi ki...

Arsızlaşmak mı :) ahahah siz tezinizi yazınız kukla işini bize bırakınız ;P ya da daha çok çalışıp kukla da yapınız :P

merak ettim diyenler