12 Mart 2012 Pazartesi

Blogun Adı Kilpi



Aramıza yeni katılanlar var ki ben onun fimo dünyasında eski blog dünyasında yeni olduğunu düşünüyorum,yoksa böyle eğlenceli ve detaylı şeyler ortaya çıkamazdı gibi. Aslında hem yaptıkları güzel hem de anlatım tarzı çok komik :) ya da bana öyle geldi. Mesela "Zottirik Baykuşlar"  diye bir başlık vardı ki beni benden almıştı diyebilirim.Bu kelimeleri daha önce de duymuşumtum ama daha ileri gidip biraz zottirikleştirmek lazım diyenini ilk defa duyuyorum :) Aşağıda gördüğünüz resimde tepsi içinde sunmuş hepsini bize, ama ben nedense etraftaki malzemelere odaklandım sağdaki metal silindir neki :)
İşte ben hepsini çok beğendim, siz de gezip görmek istersiniz dedim ve : 
"KİLPİ DESIGN" gezin bakalım:)


9 yorum:

Kilpi dedi ki...

Blogger ana sayfasında fotoğrafı görünce şaşırdım bir an, sonra baktım "Eneee!" dedim, bi' sevindim. t
Teşekkür ederim :)

O metal silindir 1 milyoncudan aldığım çay demlik süzgeci, onu kaplayıp kutu yapmayı düşünüyordum ancak vakit bulamadım. Hatta o kedili mumlukların da yine çay demlik süzgecinden olduğunu söylesem :P Onlar plastik tabii, erimediklerinden emin olmak için deneme amaçlı yapmıştım, bir dahaki yapışımda daha özenli yapıp ayrıntılı fotoğraflayacağım. Şimdi kendileri hediye kutularında ama dün gece çekmiştim telefonumun kamerasıyla "Mart Kedileri" temalı mumlukların birini:
http://img2.ressim.net/out.php/i5541728_goruntu018-1-jpg

funda baltaci dedi ki...

Beğendiğim blogları herkes görsün istiyorum :) Demek çay demlik süzgeçi:) ben ortalığı düzenlemek içindir diye düşünmüştüm, kaplamak da güzel bir fikir:) Buarada Steampunk Baykuş süper olmuş,acayip özendim ama şimdilik seni izlemekle yetineceğim:) Kedili mumluklar mum yanınca erimez miki? Hırdavatcıdan metal sinekliklerden edinebilirsin belki:)Sonuç olarak ellerine sağlık hepsi çok güzel olmuş :)

Kilpi dedi ki...

Ah ortalığı oncacık şeyle düzenleyebilsem, başka bir şey istemem :) Mumu koyunca etrafıyla arasında bir minik parmaklık yer kalıyor, uzak olduğu için sorun olmadı. Sineklik süper fikir, ben de nereden bulabilirim acaba sırf tel şeklinde diyordum, böylece daha özgür olabilirim mumluk yaparken. Çok teşekkür ederim, hırdavatçıları da uğrak mekanlarımdan yapayım 1 milyonculardan sonra :P Bu arada ben bayağı yeniyim bu işlerde, yazın 1 ay kadar yapıp okul başlayınca kaldırmıştım killeri, sonra kış tatilinde tekrar çıkardım onları karanlık kuytu köşelerinden ve yapmaya başladım. 2-3 ay olmuştur toplamda epi topu :) Çok sevindim beğenmenize, ben de çok sevdim; elim alıştıkça daha farklı şeyler de yapacağım bakalım :)

funda baltaci dedi ki...

Bu heyecan bu merak varken daha yenilerinin geleceğine eminim:) Hırdavat ve Nalburiye süper mekanlar:) bir bayan dükkana girince bir komik baksalarda :) Ben koçtaşa gidiyorum dolaşıyorum dolaşıyorum çok keyifli oluyor.Ama sinekliği daha kent ölçeğinde bir Hırdavat-nalburiye dükkanında bulman daha olası:) Buarada düzenleme için ben de kosla oksi kutularını,ayakkabı kutularını falan kullanıyorum iyi oluyor:) Malzemelere yeterince para harcanıyor zaten,bir de düzenlemeye harcama yapmayalım:) 2-3 ayda bu noktadayım diyorsun yani:) diyorum yaa takipteyim:) Ben biraz daha tembelim benim ki; çok araştırma ,az iş:) modum da olmam lazım bir de:) Not: Çok yer kaplasalar bile kaldırma malzemelerin, gözünün önünde olsunlarki sen birşeyler yap biz de takip edelim:)

Kilpi dedi ki...

Eminönü'nde ilginç yerlere girip durduğumdan alışkınım ama bakalım :P Ayakkabı kutuları benim de favorilerimden, ancak kosla oksi kutularını hiç bilmiyorum ailemle yaşadığım için anneme sormalıyım onları :) Benim de öyle aslında, sürekli internette bir şeyler araştırıyorum, her zaman modum olmuyor, bir de öğrenciyim okul, projeler filan derken vakit bulamıyorum genelde. Ama oturdum mu küçük bir tepsiyi yarılamadan kalkmıyorum o güzel oluyor :P Masada ders de çalıştığımdan kaldırıyorum mecburen, ama masaya ek yaptık ben bu kil olayına başladıktan sonra, şimdi hepsi el altındalar. Vakit buldukça yenilerini yapacağım umarım, daha büyük şeylere yönelmeyi umuyorum ilerde. Çok çok teşekkür ederim destek, beğeni ve güzel yorumların için, hele bir de yeni başlamış olduğumdan çok sevinip mutlu oluyorum olumlu yorumları gördükçe :)

funda baltaci dedi ki...

Kosla kutuları böyle silindirik çingene pembesi kapaklı kutular olup,süper işe yarayan şeylerdir bence:) kapaklarını ayrı kutularını ayrı kullanıyorum :) Sor bakalım annene:)Wauuw projeler,nerede öğrencisin? Okuldayken negüzeldi hayat:) Ben ozamanlar pek böyle şeyler yapamıyordum okulun bütün zamanımı aldığı yetmezmiş gibi bir de çok masraflı oluyordu projelerimiz:)Buarada http://pinterest.com/ diye bir site buldum belki senin araştırmalarına da yardımcı olur. Masaya ek yapma mantığını da çok beğendim,etrafında destekcilerinde var demekki:) Bence çok güzel şeyler yapıyorsun ve daha güzellerini yapmaya devam edeceksin:) Ellerine sağlık:)

Kilpi dedi ki...

Evet Mod Pogde'la kaplamışsın, gördüm, çok hoş olmuş :) Bu arada Mod Podge'u hava ile kuruyan killerde ve polimer killerde vernik ya da yapıştırıcı (saç, resim vs için) olarak da kullanıyorlar, internette görmüştüm, tam olarak nasıldı hatırlayamadım yalnız, linki kaydetmemişim. (Derken şunu buldum, belki işine yarar, ben de deneyeceğim bir ara: http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=226655.0) Ben psikoloji okuyorum, mezun olunca hayat daha zor olacak, hiç de mezun olasım yok diye biraz uzattım okulu bakalım :) Mimarlık çok zor bölüm cidden, bizim projeler öyle değil tabii :) Evet ailem çok destek oluyor sağolsunlar, bir de babam da benim gibi biraz hırdavatçı olduğundan evde yok yok, bir de ben yenilerini ekliyorum sürekli, annem beni ne zaman evden atacak bilmiyorum :P Çok teşekkür ederim, senin kuklalarını ve paylaştığın tutorial'ları gördükten sonra ben de zaman kaybetmeden insan figürü çalışmaya başlayayım dedim, zaten polimer kile ilk başlarkenki amacım daha büyük figürler, fantastik hanımkızlar, yaratıklar filan yapmaktı. Ama killere kıyamadım, bir de şaka maka çok pahalılar ve hem elim alışsın masrafımı çıkartayım bari biraz diye takılarla başlamıştım :) Pinterest'e de bakacağım tez zamanda, çok teşekkürler :)

funda baltaci dedi ki...

Bu kullandığım Mod podge-fabric bir sürü türü var biraz daha bakayım ben:) çok güzel bir yapıştırıcı tam "adamlar yapıyor işte" havasında:) Buarada link çok hoşmuş, şimdi pek okumayadım sonra detaylı inceleyeceğim. O baskılar yapışınca çıkmıyordur dimi kolye süper olmuş, biraz gothic ama güzel görünüyor :)Yaşlanıyormuyum ne :P yok artık:P Demek psikoloji okuyorsun ve okulu uzattın, aferim sana :) ben de uzatmıştım iyiki de uzatmışım. Hayata nefes almadan başlamayı biraz daha geçiktirmek hiç de kötü birşey değil.Ailen ile yaşarken onların desteğini almak çok önemli birşey şanslısın:)Annende kıyamaz atamaz ki hoşuna bile gidiyordur:) Hoş benimkiler de öyle ama ben yalnız yaşıyorum daha rahat oluyor:) odam malzeme dolu:)birçoğu açılmamış paketler:) aynı senin gibi "kıyamıyorum". Buarada insan figürleri senin yaptığın figürlerden biraz daha farklı bir his. Yüzleri yaratırken hissetmek,hani diyorsun ya parmaklarım alışsın biraz diye, işte çok farklı kuklaya dokunmak. Malzeme fiyatları evet oldukça pahalı ama işte sen birşekilde kullanım miktarını asgaride-dolgu vs ile- tutarsan normal bir oran oluyor.Şu masrafımı çıkarayım- girişimcilik ruhunu da taktir ediyorum :)

Kilpi dedi ki...

Biraz geç oldu ancak kendime gelip bloga adam gibi bakabildim O.O Ben de denemek istiyorum bulursam alacağım bakalım. Çıkmıyordur, sanmam yani üstüne de sürüp verniklemişler yanlış hatırlamıyorsam. Evet, seneye okulu bitirip eve çıkmayı umuyorum artık bakalım, o zaman ayrı bir oda ayırmam gerekecek sanırım böyle şeylere :P Çok iyi anlıyorum kıyamamayı :)
Kukla değil de daha önce okulda heykel dersi almıştım, birkaç mask, bir de alt tarafı ağaç, üst tarafı insan bir heykel yapmıştım ama derse düzenli devam etmediğim için akıbetini bilmiyorum. Direk kukla şeklinde çalışmadım ama hiç. Bakalım artık, ufak ufak :)

merak ettim diyenler