1 Şubat 2013 Cuma

Düşünürken karmaşıklaşan herşey adına

Malesefki hem hayatımda hem işimde bir odaklanma problemim var .Bir mekanı çizerken sıkılırsam plandaysam kesite geçiyorum olmadı dur biraz da tavan derken dönüyor dünya. Hayatta da mesela en küçüğünden bir siteye bakarken bir bakıyorum herşey değişmiş bambaşka bir sitede bambaşka bir konu araştırırken buluyorum kendimi ve bumm sonuç: veri kirliliği :) İyi ya da kötü bilemiyorum bu internet çağı bana yaramadı anlaşılan...Tabi bundan mutlu olduğum zamanlar da olmuyor değil :) Mesela: Kilpi'nin blogunda aa bunu kaçırmışım diye bir tasarıma bakarken aa ne yorum yazmışlara geçtim, aaa yorumcunun resmi vs derken Alessandra Nicolin ile tanıştım. Tanrım sen neredeydin ben seni nasıl kaçırmışım  diye kendi kendime söylendim.

 Birgün ben de böyle figürler denemek istiyorum ancak şimdilik kendi şaşkın modellerimi daha çok seviyorum.Sanıyorumki bu kadar detaylı bir tanıtım yapmamıştım bugüne kadar ama figürlerdeki çeşitlilik oldukça çok hoşuma gitti. Autumn Fairy'nin duruşu ve uyku halindeki masumiyeti, saçlarındaki dağınıklık,yüzündeki huzur... Bir modeli yaratmak ayrı yüzüne duruşuna anlam kazandırmak başka birşey gibi geliyor bana.
Scullroses bir yarışmada başlangıç kategorisinde birincilik ödülü almış ve açıkcası ben bir baktıktan sonra ya bu gerçek insan mı model mi diye iki kere daha baktım. Yüzündeki makyaj, ellerin ve ayakların renk ve duruş olarak gerçekciliği oldukça etkileyici ve görmüş olduğunuz bu modeller en fazla 20cm yüksekliğinde olsalar bile gördüğünüz gibi detaylandırmada hiç birşeyden eksik kalmamışlar.

Linkleri incelediyseniz eğer ana başlık resminde star polar fairy karşılıyor sizi. Alessandronun modellerini hayvan ve diğer figürler ile karıştırması ve duruşlarını bunlara göre şekillendirmesi ayrı bir öngörü gibi geliyor. Anatomik anlamda bir araştırma ve bilgi gerektiren bu durum öff yaa daha çok öğrenecek şey var dedirtiyor bana. Birşeyi yapacaksan tam anlamıyla yapacaksın...
 SELVAGGIA
Modelin başının duruşu, gözlerinin bakışı ve ona eşlik eden camdan geyik. Ama en iyi resmi bence bu saçlarındaki rüzgar dağınıklığı ve bakışı ...
Mitolojik figürler herzaman etkileyici olmuştur benim için ya da zaten mitolojinin kendisi etkilemiştir beni. Emsalleri tabiki vardır ama Alessandranın bu figürü detayları,tüyleri ve mızrağı ile vay be dedirtebiliyor insana...

Sosyal Sorumluluk Şeysi:
Tüketen hayatlarımızda lüften üretmeyi unutmayalım, üretmezsek bile tükettiklerimizi paylaşarak sürdürülebilir bir kullanım mantığı kazanalım.Hımm bir de inanırsak olur mantığı ile yazıyorum ki: Fidan dikmek önemlidir. Bunu bir düşünün ve gerçekleştirin olur mu?

2 yorum:

Özge Başağaç dedi ki...

Funda arkadasim sen ne zaman geldin yorum yazdın da ben görmedim acaba? Hoşgeldin sefa geldin, senin çömezin olmak istiyorum dikiş konusunda.Çok eğlenceliymiş bakalım nolcek:) Kuklaları ihmal etme, hani denemeler hani polimer killer bakiim:)

funda baltaci dedi ki...

http://izmircadisi.blogspot.com/2012/11/her-gun-sanat-art-everyday-52.html işte bunu diyorum böyle birtane daha var olabilir hatırlayamadığım :/ Dikiş dikmek güzeldir:) tabi bazen adamı hasta eder:) bu gene büzüştü lanet olsun dersin:) Kuklalara devam merak etme fikir biriktiriyorum:)

merak ettim diyenler