13 Eylül 2012 Perşembe

İlk güzergahları çöp oldu...

Bir süredir yoktum,aslında buralardaydım ama kendimden yıldım olmayanlardan,olamayanlardan bıd bıd bir dolu şeyden.  Gözlerin hepsini çöpe atmak zorunda kaldım. Öncelikle benim hatam sabırsız olmam. Yani bir şeyin kurumasını beklemek kadar mantıklı ne olabilir ama yok illaki olacak ve göreceğim. Sonuç olarak hazırladığım gözlerin içindeki malzeme daha sonradan kuruyup büzüştüğü için gözler de bir çirkin oldu. Bununla beraber yeni aldığım 3 boyutlu şeffaf sıvı malzeme malesef ki işe yaramadı. Kuruyunca sedefli açık mavi yamuk yumuk bir hal aldı. Ya bir kaç kullanımda ne olduğunu anlayacağım ya da gerçekten işe yaramıyor.
Bu moralsizlik içinde güzel birşeyler için "Elyapımı Bebekleri" inceleyebilirsiniz...

8 yorum:

Aslı dedi ki...

böyle bir hevesle yaptığın şeyler olmadığında çok sinir bozucu bir hal alıyor gerçekten. Ben de senin gibi sabırsızım. resinle yaptığım yüzükler, kolyeler meraktan, bızıklamaktan ya dökülüyor ya da üstleri bozuluyor. her seferinde sinir oluyorum hep kendi hatam... Deneye deneye ve sabrederek birşeyleri yapacağız... kuklaların çok başarılı :)

funda baltaci dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Bu yolda ilerleyecek isek sabır şart ama yine dediğim gibi sabır eşiğim biraz düşük:) Pinterestten takip ettiğim kadarıyla resin konusunda oldukça başarılı görünüyorsunuz. Şu Türkiyenin kısır döngüsünden çıkmak gerekiyor sanırım. Yurtdışı malzeme araştırmalarına başlanabilir. Zira yurtiçindekiler ya yamuk ya da sarı köpürcüklü:)

Özge Başağaç dedi ki...

Funda bozma moralini...Denemeden hiçbir şey olmuyor. Ben heykel kursuna giderken hocam sürekli bozup yeniden yapın diyordu. Hem yaptığına aşık olmuyorsun hem de 2. denemede daha süper şeyler çıkıyor ortaya.Bir de aklıma saçma bir şey geldi ama şu sürülen malzemeyi fırında kurutmayı denedin mi? Mutlaka hava ile mi kuruması gerekiyor?

funda baltaci dedi ki...

Biraz araştırdım mini bir püf noktası olabilirmiş. Açıkta kurutmak yerine üzerini kapatarak kurutmak. Aslında dediğin gibi inceledikçe herkesin öğrenmek için bir sürü denemeler yaptığını gördüm bakalım deneyeceğim yeniden:) Hele biri işi mevsimlere bağlayana kadar detay vermiş şaştım da kaldım:)

gooogoook dedi ki...

Merhaba ben gözlerle ilgili gelişmeleri okudum ama yanlış mı anladım; Plaid Medium (yani mozaik jel) en son aşama olarak işe yaramadı mı, onların fırınlanabildiğini okumuştum, yanlış mı hatırlıyorum, hiç almadım ama zaten fazla pahalı birşey değildi ben sorduğumda tarihi geçmiş ürünler vermiyorlarsa işe yaraması gerekiyor. Millet Deco Jel (Mozaik Jel) diye minyatür fimo çalışmalarında çok güzel parlak etki bırakıyorlar. Acaba fırınlamak mı gerekiyordu, bu durumda tüm malzemenin de fimodan yapılması gerekebilir. Bilmiyorum işte aklıma geldi belki de denemişsinizdir, paylaşmak istedim. Selam ve sevgiler.

Mr.E dedi ki...

Pişt, mimlisin ayrıca fotoları da bir ara sana yollayayım bu yazıyı görünce aklıma geldi :D

funda baltaci dedi ki...

Gooogoook' Plaid'in fırınlanabildiğini bilmiyorum aslında ben de malzemeye ben de oldukça yabancı sayılırım hatta şimdi siz söyleyince hadi yeniden deneyeyim moduna girdim:) Tam olarak anlamadım aslında diyorum ya belki de ben yanlış kullandım ki ben oldukça kalın bir tabaka halinde kullandım. Bakalım şimdi hemen bi tane deniyorum umarım istediğimi yakalarım :)

funda baltaci dedi ki...

Mr.E mimim aklında en kısa zamanda yazıyorum:)

merak ettim diyenler