29 Eylül 2012 Cumartesi

Bir Plaid'den beklediklerim

Dün akşam yeniden denedim ve denemeye devam edeceğim. Şimdi normal şartlar altında istediğim yazılı grafiğikteki gibi damlattığım plaid malzemenin gerçekleşen hali gördüğünüz gibi karşıladı beni. Hadi yüksekliğindeki azalmayı anlıyorum köşelerdeki pahları anlıyorum ama o  ortadaki çökme nedir yahu :/ Bu görmüş olduğunuz şekil plaid malzemenin oda sıcaklığında üzeri mini bir kapakla kapatılmış halde elde edilmiştir. Bir önceki deneyimlerden farkı:
*Mavi sedefli renk kayboldu, gayet şeffaf bir malzeme oluştu.
*Yamuk yumuk şekil yukarıda gördüğünüz-idare eder ama istediğim bu değildi haline döndü.
Bugün üzerine eklemeler yaparak kat kat ne hale geliyor acabayı deneyeceğim. Fotoğraflarını koymaya çalışacağım. Bir de neden cam gibi sert olmadı da yıllar önce annemlerin dantel kutusuna dönüştürdüğü pepsi şişesinin dibindeki mavi bölüm ile şişeyi birleştiren silikon malzemeye dönüştü anlamadım. 24 saat sonra daha farklı bir hal almasını bekliyorum açıkcası.

5 yorum:

Kilpi dedi ki...

Acaba (arkadan kürdan filan batırıp) plaid'i sürdükten sonra ters tutsan da bombe mi yapsa? Göz için yapacaksın değil mi? Vernikleri o şekilde kullanıp ters çevirerek gözde bombe yapanlar varmış, belkim işine yarar plaid'le de ^^ Bu arada ben tatilden yeni döndüm, sana göz görseli yollayacaktım, mailini söylersen yollayayım gecikmeli de olsa :)

Kilpi dedi ki...

Bu arada şimdi okudum plaid'le bir sürü sorun yaşamışsın, suçlu hissettim kendimi O.O sanırım senin gözlerin büyük olmasıyla da alakalı. Ben minicik yapıyorum, yarım dairenin içine toplu iğne arkası gibi olan aletimle birazcık bastırıp minik bi oyuk oluşturuyorum, gözü boyuyorum, pişiriyorum vesaire, sonra o bombeye vernik ya da plaid damlatıyorum. Örnek şu: http://imageshack.us/a/img96/3608/dsc00275cp.jpg

Belki düz yerine etrafı hafif yüksek kalacak şekilde yapsan gözü, ortasına doldursan daha rahat bombe yapabilir. Ama yükseldikçe netliği bozuluyor dimensional magic'in, bildiğin açık mavi oluyor.

Bir de gallery glass'ı keşfettim, onu da aldım, deneyeceğim, eğer plaid'den daha iyi olursa söyleyeceğim sana ^^

Oley, yine destan yazdım :D

funda baltaci dedi ki...

Destanlarını seviyorum sorun yok:) Kendini suçlu hissetme canım sonuçta ben de en kolay yolu arıyorum ama bulamadım. Belki de şu cadence resini çözmek daha mantıklı olacak.Onun içinde milyonlarca püf noktası yazmışlar. Aynen dediğin gibi benim gözler biraz büyük onun içinde plaid olmuyor gibi. Şimdi baktım da hala içinde sedefli bir mavilik var ve bu henüz ince dökülmüş hali. Şu kürdanla ters tutsanda bombe yapsan bölümünü hayal edemedim. Yani nasıl hakim olurum onu damlatmadan tutarım bilemedim. :) Buarada tatilden dönmene sevindim bir ekşın bir yenilik bekliyoruz artık blogunda :)

Kilpi dedi ki...

Ben bir türlü sevemedim onu, sarı ve yapış yapış, ama kullanışlı tabii ^^ Hafif yoğunlaştıktan sonra ters çevirip strafor gibi bir şeye saplayabilirsin tersinden :P Ama damlar mı damlamaz mı ben de kestiremiyorum, benimkiler azıcık minicik olduğundan damlamıyor O.O

Ben de bekliyorum valla, bakalım kader kısmet diyelim :P Odayı yerleştirmece ve sipariş yetiştirmece bitince başlayacağım yeni şeylere ^^

funda baltaci dedi ki...

o.O Denenebilir ama plaid'in o mavi sedefli hali bi sinir:) Bir yerlerde aradığım tam malzeme var ama nerede:) onu bulucam inanıyorum buna:)

merak ettim diyenler