12 Ağustos 2012 Pazar

Yaşasın ne harikasın dünya(!)

Evden gözler fışkırıyor :) Buaralar o kadar çok göz çalışması yapmışım ki nasıl nereye yerleştirsem bilemedim. İş hayatımda olduğu gibi evdeki hobi hayatımda hala tam yerleşebilmiş değil. Farklı bir malzeme ortaya çıktığı anda heryer darmadağın oluyor! Ama düzelticem ,demekki bir organizasyon eksikliği var- seni yenicem dünya seni yenicem- o kadar ;)
Şimdi size bu gözleri nasıl yaptığımı anlatayım:
Aslında herşey deneme yanılma oldu gibi birşey. Yani birşeylerin nasıl yapılacağını öğreniyorum ama püf noktasını hiç kimse paylaşmadığı için ilk ürünler hep bozuk oluyor. Tabiki kimse paylaşmak zorunda değil ama yani ben şimdi burada püf noktasını yazsam neolur yazmasam neolur. Oyüzden ben yazma taraftarıyım.
Baştan başlayalım:
* İlk Aşama : Makin'sClay ile alt yapı oluşturdum. Sizin kolayınıza nasıl gelir bilmiyorum ama ben yuvarladığım hamurları tombul solucanlar haline getirip uclarını keserek yapıyorum. Daha sonra bu yarım küreleri biraz düzeltip tepe noktalarına hafifce bastırarak düz hale getiriyorum.(Bu noktalara yukarıda görmüş olduğunuz daha önceden baskı aldığım göz bebeklerini yapıştırıyorum)
*İkinci Aşama: Cadence+ Akrilik Beyaz boya karışımı. Şimdi Cadence 100 kat vernik/resin daha önce de anlatmıştım bu malzemeyi. İncelediğim bloglarda resin malzemeye akrilik boya karıştırılabileceğini duymuştum ve beyaz akrilik boyayı karıştırarak ilk denemeyi bu gözlerde yapmaya karar verdim. Cadence'in iki malzemesini aynı oranlarda bir kaba döktüm ardından birazda beyaz akrilik boya katarak karıştırmaya başladım. Şöyle bir sonuç aldım: Beyaz tam karışmamış kılcıklar. Yani okadar karıştırmama rağmen o kılcıklardan kurtulamadım. Demek böyle oluyor diyerek gözlerin üzerini bu malzeme ile kapladım-not: Cadence verniği önce 5-10 dakika karıştırıp koyulaşmasını sağlayıp ikişer üçer dakika dinlenmeye bırakırsanız malzemenin yavaş yavaş kıvam aldığını görebilirsiniz- Bu şekilde 4 çift göz yaptım ama içime sinmedi. Tekrar denedim ama bu sefer önce cadence karışımı hazırladım 5-10 dakika karıştırdım. Ardından karışıma beyaz akrilik boya ekledim. Ve sonuç mükemmel ,bu karışımda homojen bir birliktelik sağlandıki istediğim buydu. Bunları da gözlerin üzerine uyguladıktan sonra kurumaya bıraktım.
*Üçüncü Aşama: Gözleri kağıtlardan ayırma. Ben güzelce keserek uzaklaştırdım kağıtları. Sizinde aklınızda olsun bu kare kağıtları kullandığınızda kağıdın üzerine yapışan gözleri eksenleri etrafında rahatca çevirebiliyorsunuz.
*Dördüncü aşama: Ben henüz bu aşamaya gelemedim ama şeffaf  3 boyutlu malzeme(Plaid Medium) ile göz bebeklerini tamamlamayacağım. Başarabilirsem iş çıkışı kemeraltından bu malzemeyi alıp 4. aşamayı da tamamlamış olacağım. Not: Cadence resin de uygulanabilir ancak hem sarı dokusu hem de köpüklenen yapısı ile istenilen görselliğe ulaşılamıyor.Hım bir de malzemeyi bazen doğru oranlarda karıştıramayabiliyorsunuz. Kilpi ile yorumlaşırken Plaid malzemeyi önermişti:" 3 boyutlu, şeffaf,  karıştırmaya gerek yok" Ben de denemeye karar verdim bakalım :)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Great post indeed...
I've tried it some time ago but since I wasn't really happy with the end result I've ended up buying glass ones... as you can see at this post » envidenefelibata.blogspot.pt

funda baltaci dedi ki...

:) Unfortunately I couldn't find glass ones in Turkey. So I'm trying to create my own glass eyes. I give some link in post for the material which I used for eyes. Maybe you want to try them :)

Aslı dedi ki...

Funda yaptığın işler çok güzel ve eğlenceli. ben de senin gibi sürekli birşeylerle uğraşmayı yeni şeyler yapmayı seviyorum ve her işe kalkıştığımda ortalık darmadağın oluyor ve eşim de söyleniyor "her şeyi merak etmesen, bir şeyden de eksik mi kalsan acaba" diye :)bu işlere bi çeki düzen vermek şart oldu gerçekten :)
Şu son malzeme (Plaid Medium) u da koyunca gözler çok gerçekçi olacak gibi görünüyor.bitmişini merakla bekliciim...
ayrıca söylediğin gibi şu resin in sürekli sararması beni çok geriyor. Bu Plaid Medium denilen madde acaba resin gibi sararır mı yoksa şeffaf cam gibi kalırmı merak ediyorum. Gözler bittikten sonra sonucu almak isterim senden :)

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Merhabalar;
Öncelikle yaptıklarınızı paylaşmaya yönelik düşünceniz beni çok mutlu etti. Ben de sizin gibi keşfettiğim yeni şeylerde bir takım eksiklikler yaşıyorum ve üzülüyorum. İnsanlar başkaları yapamasın diye bazen gizli saklı tutuyorlar her şeyi:)çok bencilce. Gözlerin son halini ben de merak ediyorum ve bekliyorum. Bahsettiğiniz bu medyumu ben ilk kez duyuyorum. Kemeraltından alıcam demişsiniz memnun kalırsanız bende alırım izmir'e gelince kemeraltından:) orası zaten bir cennet ama bu tip polimer kil malzemelerinin bulunabildiğini bilmiyordum. Çok mutlu oldum:)Acaba nerede bulabileceğimi de söyleyebilir misiniz? Umarım bundan sonra daha sık haberleşiriz. Sizi bulduğuma sevindim:)
Kocaman selamlar ve sevgiler:)

merak ettim diyenler