6 Ağustos 2012 Pazartesi

Para biriktirelim festivale gidelim

Görmüş olduğunuz sahne tasarımı -evet çok fazla sahne tasarımı görmedim- insanın bakış açısını geliştirecek vay be adamlar neler neler yapıyorlar dedirtecek cinsten.  Başlıktan da anlaşılacağı üzere festivale ben katılmadım ama katılmayı ve "Andre Chenier ve Fransız Devrimi" ni anlatan bu gösteriyi izlemeyi çok isterim.Görselliğin şekillendirilmesinin etkileyiciliği bir yana bir de içeriğindeki mekanik fikirler beni benden aldı. 
 Görmüş olduğunuz Sahne düzeni  ile başlayan oyun, ilerleyen dakikalarda  mekanik hareketler ile sahne düzeninin değişmesi sağlanarak birden izlediğiniz ana sahne yer değiştiriyor.
 Yukarıdaki resimde görmüş olduğunuz adamın eliyle tuttuğu kare sahne aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi yer değiştiriyor.

 Adam uyanıyor...
 Aşağıda gördüğünüz sahnede yine mekanik olarak suyun içinden çıkan bir bıçakla öldürülüyor.
Baştan sonra gördüğünüz her eşya bir sahne olarak tasarlarmış: Açık Kitap Sahne(Andre Chenier'in hikayeyi anlattığı sahne),Arkadaki Ayna Sahne(Burada Devrim zamanı asılan insanlar anlatılmış), Adamın Vücudu,Karanlık yüzünden resimlenemeyen Adamın Kafasının içinin açıldığı bir diğer Sahne,Adamın eli ile tuttuğu kare sahne(Burjuvanın ve Devrimcilerin yaşadıklarının anlatıldığı sahne).
Benim bu yavan anlatımıma rağmen etkisini kaybetmemiş olmasını diliyorum...

Coğrafyamın kötü olmasına rağmen Avusturyanın eyaletlerden oluşması benim de bunu bilmemem neden şaşırtıcı olsun ki ! Bunu bir okumak lazım : "AVUSTURYA" hakkında...

2 yorum:

Özge Başağaç dedi ki...

çok etkileyici...ilk link kaybolmuş gibi, başka nasıl inceleyebilirim acaba?

funda baltaci dedi ki...

İlk linki siteden kaldırmışlar malesef, almanca olarak yine duruyor ama inglizce bölümleri kaldırmışlar:/

merak ettim diyenler