16 Şubat 2011 Çarşamba

Kumaş Küpe ve Taç

Diyelimki elinizden az da olsa iş geliyor ve bir hediye hazırlamak istiyorsunuz-notlarla süslenmiş ee bir de elde yapılmış bir hediyeden daha güzeli olamaz- elinizde yıllar önce alıp çamaşır makinesinde bir kere yıkama ile cırt olmuş bir saç bandı var.Napiyoruz atmıyoruz zamanı gelir-çöpcü gibi olmuşum ben meğer- bandı 10 cm genişliğinde parçalar halinde kesiyoruz. Sonra bir elimizde dikiş iğnesi çevire çevire ne boyutta istersek dikiyoruz-birgün tam yapılışını da ekleyeceğim ama ben biraz tez canlı olduğumdan o aşamaları unutuveriyorum-sonrada plana göre yerin uyguluyoruz.Mesela ben bir taç ve küpeler hedeflemiştim. Hazırladığım parçaların minicik olanlarını küpe aparatlarına dikerek onları çok şık incili küpeler haline getirdim.



Hazırladığım diğer büyük parçaları da birbirine dikerek sade bir taç üzerine yapıştırdım.Böylece bir de incili çiçekli şık bir taç hazırlamış oldum.İş arkadaşım her nekadar "ay bu çok alacalı bulacalı olmamış mı dese de" bence çok sevimli oldular:) Notları ve kutuları ile hazır ve yola çıkmayı bekliyor.Adres kim mi? Süprizzzz :)

5 yorum:

Narsistanbul dedi ki...

Ben çok beğendim, çok şeker olmuş... Bir sürü versiyonu da yapılabilir:)

funda baltaci dedi ki...

:) Beğenmenize çok sevindim:) Dediğiniz gibi bir sürü rengarenk oluşturulabilir.

Emelcik dedi ki...

Sevgili İş Arkadaşım Fundacık :) Ben ciciş şeyleri seviyorum,hiç belli olmuyor değilmi :)) Küpoşlar pek bi cici olmuş ama kumaşlar alacalı bulacalı işte. Kumaşları ben seçeyim sen beöyle ciciş küpeler yap ben satiiim :D Olmasmı :)

funda baltaci dedi ki...

Bir tasarımcı görmeyin hemen fabrika kıvamında çalıştırın ezin onu.Sevgili finansma sorumlusu emelcik benim üzerimden de kar sağlamana izin vermemmm.Küpeler gerçekten güzel olmuş yaa:)

Öblem dedi ki...

Sevdim ben bunları.. imalata geçilebilirmiş gerçekten:)

merak ettim diyenler